17 Kasım 2013 Pazar

Kitap Kokusu

Herhalde kitap kokusunu sevmeyen yoktur. Hatta bir kitapçıda muhtemelen lise öğrencisi olacak yaşta olan bir gencin arkadaşına, "Oğlum şu kitapları okumasam da kokusu çok güzel be!" dediğini duymuştum bir seferinde.

E-kitapların giderek yaygınlaşmasıyla, basılı kitaplara ne olacağı ve yayıncılığın şekil değiştireceği artık sık sık konuşulmaya başlandı. Ancak yayıncıların çoğu, e-kitap uygulamasına geçseler bile, basılı kitaplardan vazgeçmediler. E-kitaplar yurtdışında daha yaygın. Ancak genellikle akademik ve bilimsel yayınlarda daha çok tercih ediliyor. Bu açıdan gerçekten çok yararlı olabilir.

Fakat e-kitaplar, bunları görüntüleme programları ve cihazları giderek yaygınlaşırken, basılı kitapseverlerin aklı başka bir konuya takılmış: E-kitap okurken mahrum kalacağımız o mis gibi kitap kokusuna. Ve yaratıcı bir fikir geliştirip, kitap kokusu spreyleri üretmişler:) Ne kadar ilginç değil mi? Hem de birkaç çeşidi de var. 

Basılı kitap kokusunun yerini tutar mı bilemem, bu spreyleri henüz hiçbir yerde görmedim ve koklamadım. Meraklısı belki denemek için bir tane satın alabilir, ama bence kullanım alanı çok sınırlı. Otobüste e-kitap okuyucunuz elinizdeyken çantanızdan spreyi çıkarıp şöyle bir "fıst" yapamayacağınız kesin:) Bunu ancak e-kitabınızı evinizde okurken oda spreyi olarak kullanabilirsiniz. Yine de ilginç bir buluş ve kitap sevgisinin ve hayal gücünün insana neler yaptırabileceğinin güzel bir örneği...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder